«گیل قصه» یكساله می‌شود، گزارش همشهری از یک سالگی گیل قصه

 

«گیل قصه» با طلوع خورشیدِ دوازدهمین روز از آبان یك ساله شد. گیل قصه‌ای كه می‌شناسیم عنوان كانالی در تلگرام است كه امكان شنیدن قصه به گویش مادری را برای گیلك زبانان فراهم آورده است. (داخل پرانتز این که نظرتان در مورد تولید کتاب گیل قصله چیست؟ کتابی از داستانهای گیلکی که صفحه بندی و طراحی کتاب خوبی شده باشد می تواند ارزشمند باشد. در صفحات داخلی کتاب چه المانهایی را پیشنهاد میکنید؟ زیر همین پست کامنت بگذارید)
این اقدام ارزشمند در مسیر پاسداشت زبان و ادبیات گیلكی به همت «پرویز فكر آزاد» رئیس هیأت‌مدیره خانه فرهنگ گیلان و با همكاری تنی چند از اهالی فرهنگ و هنر گیلان زمین میسر شده است. فكر آزاد در گفت‌وگو با هشمهری اظهار كرد: تقریباً همه نویسندگان حرفه‌ای گیلگی‌نویس با گیل قصه همكاری خوبی داشته و دارند. ضبط قصه‌ها، كاكان ادامه دارد و مخاطبان نیز به نگارش و خوانش داستان گیلكی تشویق می‌شوند. زبان‌شناسان اعم از دانشجویان مقطع كارشناسی ارشد و دكتری و استادان، به گیله قصه به‌صورت یك بانك لهجه و گویش‌های متنوع گیلكی توجه ویژه دارند و در تماس هستند.

گیل قصه، گزارش همشهریوی با بیان اینكه در یك سال 167 قصه در این كانال قرار داده شده است، افزود: شمار اعضا كانال به بیش از 3 هزار نفر رسیده كه برای یك رادیو اینترنتی گیلكی رقم خوبی محسوب می‌شود. فكر آزاد درباره بازتاب فعالیت این كانال در رسانه‌ها اظهار كرد: تا کنون حدود 6 مصاحبه در رسانه‌های مكتوب و اینترنتی درباره گیله قصه انتشار یافته است. روزنامه همشهری گیلان، اولین نشریه بود كه گیله قصه را معرفی كرد و در ادامه نشریات «ره آورد گیل»، «عطر شالیزار» و «هاتف» نیز مصاحبه و اطلاع‌رسانی كردند.
وی یادآوری کرد: برای مسترینگ و آماده‌سازی قصه‌ها و چاپ كتاب و دیسك (مدیا) هم اقدامات خوبی انجام شده كه امیدوارم به نتیجه مطلوب برسد. این فعال فرهنگی همچنین از رونمایی و معرفی اپلیكیشن گیل قصه طی چند روز آینده خبر داد و گفت: روز ۱۲ آبان برنامه ویژه یك‌سالگی از كانال گیل قصه پخش می‌شود.

همچنین بخوانید:   می زبان می هویت ، زبان من هویت من

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *